onsdag 23 februari 2011

Sorg och saknad


Jag har förlorat min älskade katt Chessie 13 år. I onsdags förra veckan upptäckte jag att hon magrat väldigt mycket. Jag trodde i min dumhet att det var psykiskt så jag åkte och köpte massor av olika mat, kattmjölk och godis till henne.
På fredagen är hon sämre och jag upptäcker kattsand i hennes mun. Googlar lite och inser att det kan vara njurproblem. Jag får också bra råd på kattforum.se.
Jag ringer veterinären akut och de anser att jag kan vänta lite för hon har ätit och druckit.
Tillslut inser jag att det inte går längre utan åker akut till djursjukhuset med henne.
Veterinären tittar på henne och konstaterar att hennes njurar är helt slut och tycker att hon är för svag för att kunna bli bra överhuvudtaget. Hon säger, att för Chessies skull, borde vi låta henne somna in.

Efter en stunds betänketid inser jag att veterinären vet bäst och jag tar beslutet att hon ska få somna in vilandes i mina händer.

Vad fruktansvärt det var!

Saknaden är fruktansvärd och tomheten tär. Jag skulle göra vad som helst för att bara få höra hennes söta jam och känna hennes mjuka päls igen.

Men jag är tacksam att jag fick dela 13 år med denna nallebjörn <3

Vila i frid älskade Chessie <3 *1998 - +2011

onsdag 16 februari 2011

Det perfekta muffinsreceptet..



..enligt mig. =)

Muffins ca 12 st

100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

"Fyllningar"
T ex:
100 g riven vit choklad och 1 ½ dl riven kokos.
150 g hackad mörk choklad och 1 ½ dl riven kokos.
2-3 mosade bananer och 1 ½ dl riven kokos.
1 msk pepparkakskrydda.
1 msk sylt i varje muffins.
150 g choklad och 2 tsk vaniljsocker
Någon god smaksatt choklad, vad tror ni om polkachoklad. Vågar jag prova? =)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda ner mjölken. Låt det gärna bli lite varmt.
Vispa äggen och sockret poröst och rör ner hälften av mjölkblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner det i smeten och tillsätt resten av mjölkblandningen.
Tillsätt "fyllningen" och blanda om.
Häll smeten i en muffinsplåt med bakformar.

Grädda mitt i ugnen 14-18 minuter (känn med en sticka)

Låt kallna.

torsdag 10 februari 2011

Otur..

Som vanligt har jag otur.. Jag har väntat på en gyn-tid i nästan 3 veckor. Min endometrios plågar mig och jag har ganska svårt att klara min vardag. Idag skulle jag äntligen få träffa gyn och se om det finns något dom kan göra. Men då är ju människan sjuk. Usch vad irriterad jag blev. Varför har man aldrig flyt i livet?

Imorgon ska Ida gå på disco för första gången. Så gulligt och hon och ett helt gäng tjejer är bjudna på lite förmys hos en kompis =)
Hon har stått vid garderoben och tittat och tillslut hittade hon vad hon ska ha på sig.

Nästa vecka är det sportlov. Skulle vilja hitta på något kul men som vanligt kommer väl inte tiden räcka till. Vi ska på 2 sjukhusbesök. Jag fick en ny tid till gyn fast inte "min" gyn men men. Sedan ska Ida gå till ögonmottagningen och kolla synen.
Det är ju tur att man bor som gör för då är det bara att släppa ut ungarna i snön som jag faktiskt hoppas ligger kvar tills dess.

Imorgon är det äntligen fredag. I helgen ska jag försöka vila så min smärta kanske avtar lite. Kanske skulle köpa mig en vetevärmare.(google nästa)


Detta blev visst ett inlägg med bara massa osammanhängande babbel, haha..

Ha nu en underbar fredag och helg!!

Kram =)

onsdag 9 februari 2011

Så länge sedan..


Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Det blir inte jättemycket datatid men helt klart mer nu sedan jag skaffade en trådlös router. Jag är ju inte tekniskt lagd men tillslut lyckades jag få ihop den med datorn =) En helt ny frihet öppnade ju sig, haha..
Tiden går så fort. Snart fyller min minsting 1 år. Kan inte fatta det själv. Jag hoppas så att vintern är borta tills dess för nu är jag så trött på snö, ved och kyla. Tror ju inte jag är ensam om det precis =)
Har kikat runt lite på olika matbloggar och det är lite stilla överallt. Men det är klart. Det går ju inte jämföra med min lilla blogg. Här är det ju helt dött =) Men alla är glada och nöjda nu när jag lagar den gamla vanliga husmanskosten och en och annan tortilla eller hemmagjord pizza.
Jag har däremot upptäckt muffisens härliga värld för jag hittade det perfekta grundreceptet. Så smidigt att slänga ihop. Och jag blandar ner kokos, banan och mörk eller vit choklad. Inget nytt men för mig är det jättekul =)
Jag har massor av idéer men tiden är knapp så vi får se när nästa omgång bakas.

Följer ni förresten sveriges mästerkock? Ikväll är ett nytt avsnitt. Ska bli kul.

Ha en fortsatt bra dag!!

Har ju skaffat en ny look igen. Klippt mig och färgat håret blont igen. Det konstiga är att man känner sig väldigt skum i blont. Fast det är min originalfärg =) Lägger ut en bild på ny frissan.