tisdag 19 november 2013

Mitt bästa recept

Vad roligt det är att gå igenom statistiken. Tänk att det är över 17 000 visningar på mitt populäraste recept. Min kantarellpaj. Nedan är länken till receptet igen. Och jag måste ju göra den igen snart. Det var alldeles för länge sedan.

Kantarellpaj

Tårtor med hjärtan

Det är roligt att dekorera tårtor. Jag har försökt att få till det med sugarpaste men har inte blivit kompis med det än riktigt. Tack och lov hade jag en plan B när Ida fyllde 10 år 26 september. Hennes tårta såg ut såhär:


Och den 28 oktober var det Elins tur att fylla år. Hon blev 5 år. Och hennes tårta blev såhär:


Jag måste öva mer med sugarpaste så jag lär mig. Har en riktig drömtårta i huvudet. Vi får se om den blir på riktigt någon gång.

söndag 17 november 2013

Leggings

Jag satt och massproducerade leggings till mina flickor för ca ett år sedan. Och jag lovade mig själv att aldrig sy leggings mer. Men nu köpte jag lite nya tyger och jag kunde bara inte låta bli. Nu var det iaf roligt att sy leggings igen. Men svarta leggings, det tänker jag inte sy mer.

torsdag 14 november 2013

Kakfat


Jag var på loppis och hittade dessa fina fat. Jag hittade också skålar. Så jag limmade ihop skålen och foten och fick två helt unika kakfat. De kommer bli perfekt till jul att ha godis eller frukt på.

måndag 11 november 2013

Müslikakor

Jag hittade ett enkelt recept i tidningen Buffé från Ica. Och enkla recept är ju verkligen min favorit så det testades. De var jättegoda men nästa gång adderar jag lite vaniljsocker.

100 g smör eller margarin
2 dl müsli (jag hade ica crunchy jordgubb)
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver

Gör så här: 
Smält smöret/margarinet. Blanda ner övriga ingredienser. Blanda och forma smeten till bollar. Lägg på bakplåtspappers klädd plåt. Platta till och grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. 

torsdag 7 november 2013

Kladdkakans dag

Idag är det kladdkakans dag. Det måste ju firas!


Kladdkaka:

100 gram smör

2 ½ dl strösocker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

3 ½ msk kakao

1 ½ tsk äkta vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan. Rör ner socker och ägg och blanda väl. Rör ner resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Häll smeten i formen. Gör sedan knäcken.

Jordnötsknäck:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hackade jordnötter
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap

Gör så här:

Smält margarinet. Blanda ner resten av ingredienserna och blanda väl.
Bred ut knäcken över kladdkakesmeten.

Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.